Hvad er outplacement?

Outplacement er et forløb for opsagte medarbejdere, hvor formålet er at hjælpe medarbejderen videre på arbejdsmarkedet gennem et professionelt rådgivningsprogram.

Outplacement omfatter typisk individuelle møder, hvor personlighedstest, udarbejdelse af CV og ansøgning samt rådgivning om jobsamtaler og søgemuligheder er en del af programmet.

Et signal om medarbejdertilfredshed

Virksomheder som gør brug af outplacement hjælper ikke kun den opsagte medarbejdere hurtigt videre, men sender også et stærkt signal til andre medarbejdere.

En opsigelse kan udløse en række forskellige situationer og følelser, men som oftest har kandidaten ikke lyst til at "smække med døren" og virksomheden ønsker ikke at en utilfreds medarbejder skal sprede dårlig stemning eller skabe ubehag.

Virksomheden og den opsagte ønsker at komme ud af den uheldige situation på best mulig vis. Her er outplacement en oplagt mulighed, som sikrer en god opsigelsesperiode og sender et godt signal til andre medarbejdere.

Send opsagte medarbejdere godt videre

Med god samvittighed og et stærkt signal om, at virksomheden ønsker det bedst mulige for den opsagte medarbejder, sammensættes et outplacement forløb, der introducerer medarbejderen for:

- værktøjer og muligheder til jobsøgningen
- individuelle møder med gennemgang af ansøgningsmateriale
- personlig sparring og vejledningssamtaler

Alt dette knyttes sammen i et procesorienteret forløb, med en klar og tilrettelagt handlingsplan, som skal hjælpe den opsagte medarbejdere videre i et nyt job.

Som vikar- og rekrutteringsbureau har JobTeam den fordel at kunne tilbyde medarbejderen registrering i vores CV-bank som afslutning på outplacementforløbet. Vores CV-Bank giver vi medarbejderen mulighed for, at få deres CV sendt ud til kandidatsøgende virksomheder i vores portefølje. 

Læs mere om vores CV-Bank her

Hvordan kommer du igang med Outplacement?

En opsigelse er en stor omvæltning, uanset om en medarbejder har været ansat i måneder eller år. 

Sådan siger du ordenligt farvel til en opsagt medarbejder

Det er vigtigt med en god afsked, og at den opsagte medarbejder føler sig værdsat.

Hvad består outplacement af?

For at sikre den bedste afsked laves et procesorienteret outplacement forløb. Læs mere om hvordan her.